CategorieFiltru
 
 
 
 
 

Maestru în preparare la grătar: Pregătiţi-vă pentru preparare cu grătarul cu gaz

marți, 15 iunie 2021
Maestru în preparare la grătar: Pregătiţi-vă pentru preparare cu grătarul cu gaz

Sezonul de preparare la grătar este legat pentru mulţi de vremea caldă şi se serile lungi de vară. Vremea caldă se apropie. Dacă aveţi în plan să preparaţi şi dumneavoastră la grătar, ar trebui să vă pregătiţi temeinic pentru acest lucru. Pe lângă alimentele gustoase, nu uitaţi nici de grătarul de calitate cu gaz.

 

Un grătar de calitate constituie baza

Prepararea la grătar nu se poate face fără un grătar. Tocmai de aceea trebuie să fie primul pe lista de cumpărături. Alegerea nu este tocmai simplă. Un începător s-ar putea pierde în oferta largă.

Unul dintre tipurile foarte îndrăgite este grătarul cu gaz. Avantajele lui cele mai mari constau în special în manipularea simplă şi în designul de stil. Este adecvat pentru grădină şi terasele mari.

Vă prepară tot ce vă puteţi imagina. Nu îi face probleme carnea, legumele şi nici brânzeturile. Puteţi prepara pe el şi produsele din carne cum sunt cârnăciorii sau crenvurştii.

Dar grătarul cu gaz nu este doar unul. Există mai multe tipuri:

  • grătare cu lavă
  • grătar cu tehnologie RBS
  • grătare de contact.

Grătarele cu lavă sunt caracteristice prin pietrele de lavă. Acestea încălzesc şi produc căldură. Avantajul lor constă în curăţirea simplă.

Grătarele cu tehnologia RBS au arzătoare ceramice. Cel mai mare plus constă în reglajul foarte precis al temperaturii. Acest mod de preparare face parte dintre cele mai moderne.

Iar ultimul tip sunt grătarele de contact. Acestea dispun de grill-ul clasic şi de placă. Conduc bine şi uniform căldura şi se utilizează uşor.

 

În funcţie de ce ar trebui cumpărat grătarul?

Ar trebui să alegeţi grătarul după parametrii de bază. De aceştia depinde, dacă vă va oferi ceea ce aşteptaţi de la el.

Printre parametrii principali, pe care ar trebui să îi aveţi în vedere la cumpărare, se numără:

  • puterea  
  • reglarea temperaturii
  • mărimea suprafeţei de preparare
  • dimensiunile grătarului
  • preţul.


Grătarul de calitate este baza fiecărei preparări la grătar.

Puterea

Puterea grătarului pleacă în special de la faptul, pentru câte persoane aveţi în plan să preparaţi mâncarea. Dacă obişnuiţi să faceţi party în grădină, grătarul trebuie să fie mai performant. Dimpotrivă, dacă preparaţi doar pentru dumneavoastră sau partener, în mod liniştit căutaţi modelele cu putere mai redusă.

Dar să nu vorbim doar teoretic. Pentru 1 - 3 persoane este adecvat grătarul cu puterea de 5 kW. Pentru grupul de prieteni sau pentru mai multe persoane trebuie să alegeţi puterea de 10 kW şi mai mult.

Cu puterea mai mare creşte, pe lângă consum şi preţul. Dar, într-un grătar de calitate merită în mod categoric să investiţi.

Reglajul temperaturii

Fiecare mâncare necesită o altă temperatură pentru preparare. Tocmai de aceea grătarul ar trebui să ofere reglajul acesteia. Cu ajutorul acestei funcţii vă setaţi condiţiile corecte pentru prepararea cărnii, legumelor sau a altor mâncăruri.

Modul de reglaj şi a manipulării în general ar trebui să fie simplu. În timpul preparării nu ar trebui să le acordăm foarte multă atenţie.

Mărimea suprafeţei de preparare

Acest parametru pleacă de asemenea de la faptul, pentru câte persoane veţi prepara: Grătarele mai mici oferă spaţiu pentru 2 - 3 felii de carne. Cele mai mari şi pentru 10.

Gândiţi-vă şi la faptul, că pe lângă carne doriţi să preparaţi şi o altă mâncare, de exemplu legumele sau cartofii. Dacă nu vreţi să aşteptaţi mult, suprafaţa de preparare ar trebui să fie suficient de mare. Simultan veţi pregăti tot ce aveţi nevoie.

Dimensiunile grătarului

Familiile cu casă şi grădină mare nu trebuie să îşi facă probleme cu dimensiunile grătarului. Este probabil, că veţi avea loc pentru el în grădină sau în pivniţă pe timpul iernii. Dar dacă nu aveţi loc suficient, trebuie să urmăriţi dimensiunile totale.

Grătarele pe gaz sunt mai mari şi mai masive. Aveţi în vedere faptul, că ocupă mult loc. Pe piaţă vă întâlniţi şi cu tipurile mai mici. Dar de regulă acestea nu sunt aşa de performante. În plus, nu oferă mult loc pentru preparare.

Preţul

Încă înainte ca să începeţi să alegeţi grătarul, stabiliţi-vă un anumit buget. Suma pe care nu o veţi depăşi la cumpărare. Alegerea va fi cu mult mai simplă. În ofertă nu veţi avea modele ieftine sau prea scumpe.

Preţul grătarelor pe gaz este diferit. Modelele mai ieftine şi mai mici le găsiţi începând cu 150 €. În cazul celor mai scumpe vă întâlniţi cu suma de peste 300 €.


Mărimea grătarului pe gaz depinde în special de numărul de persoane.

Ce nu ar trebui să lipsească unui grătar?

Puterea, tipul sau varianta deşi sunt importante, dar lucrul cu grătarul este influenţat de alţi parametri. Acelea sunt detaliile, pe care le veţi aprecia în timpul preparării propriu zise.

Grătarul ar trebui să dispună de:

  • comandă simplă adecvată pentru un începător  
  • spaţii de păstrare, unde veţi aşeza farfuria sau tacâmul
  • arzător de calitate
  • rotile pentru manipulare simplă
  • capac rezistent şi de calitate.

Dacă grătarul îndeplineşte toate aceste condiţii, este mai mult ca sigur, că veţi lucra bine cu el.

TIP

Spaţiile de păstrare şi elementele de prindere ar trebui să fie din termoplastic. Acest material fiind rezistent la temperaturi ridicate.

În timpul preparării la grătar respectaţi regulile de bază  

Prepararea la grătar va fi de succes doar atunci, când veţi avea grijă de dumneavoastră. Dacă anul acesta constituie premiera dumneavoastră, respectaţi următoarele reguli:

  • Grătarul trebuie să fie aşezat într-un loc stabil, unde nu se răstoarnă.  
  • La cumpărare alegeţi construcţii masive şi de calitate. În acest fel veţi fi siguri, că rezistă la temperatură mai ridicată şi la un eventual ger.
  • Grătarul trebuie să ocupe întreaga suprafaţa de preparare.
  • Curăţaţi în mod regulat grătarul. De preferinţă după fiecare preparare.
  • Alegeţi-vă grătarul care nu are prea multe părţi pentru montaj. Cu cât sunt mai puţine, cu atât este mai mic riscul de accidentare sau a unui alt pericol.
  • Capacul trebuie să etanşeze corect.
  • Mânerele şi toate elementele de prindere trebuie să fie reci pe toată durata preparării.


Suprafaţa de păstrare este o parte importantă a fiecărui grătar pe gaz.

Ce se prepară pe grătar?

Majoritatea oamenilor prepară la grătar hrana clasică sub formă de carne. Alegeţi tipurile care se prepară rapid. Potrivită este de exemplu ceafa de porc sau file. Dintre peşti ar trebui să vă orientaţi spre păstrăv şi biban de mare.

Dacă sunteţi un iubitor al legumelor, cele recomandăm dovleceii de vară şi vinetele. Împreună cu acestea preparaţi ceapa şi ciupercile.

Subînţeleşi sunt cartofii şi diferite feluri de brânzeturi. Acestea le puteţi ambala liniştit în folie de aluminiu şi să le preparaţi în acest fel.

Concluzie

Odată cu apropierea vremii calde vine şi sezonul de preparare la grătar. Pentru acest lucru veţi avea nevoie, pe lângă buna dispoziţie şi grupul de prieteni şi de un grătar de calitate. Pe piaţă găsiţi o mulţime de modele. Foarte îndrăgite sunt cele pe gaz. Se manipulează uşor şi au un design de stil.

Beneficiaţi de o vară plină de preparări la grătar. Alegeţi-vă unul dintre cele mai bune grătare, pe care le găsiţi în oferta noastră. Vor satisface şi familiile mici şi cele mari. 

 

Adăugați un comentariu nou:

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version